Saturday 19 June 2021

BK : Koers aan de hippodroom (NL)

Koers aan de hippodroom

Het Belgisch kampioenschap belooft dit jaar weer bijzonder tactisch te gaan worden. Op het vlakke parcours om en rond Waregem zal het vooral belangrijk zijn om op het juiste moment de juiste beslissing te nemen om een sprint met een grote groep te voorkomen. De twee topfavorieten hebben geen ploeg om de wedstrijd te controleren, wat ook kansen moet bieden aan de outsiders om de driekleur naar hen toe te trekken.

De Koninginnen

Twee rensters steken er bovenuit in het Belgische wielrennen. Lotte Kopecky & Jolien D'Hoore zorgden de afgelopen 5 jaar voor de grootste successen in de sport, zowel op de baan als op de weg horen ze bij de wereldtop. Vorig jaar namen ze samen afscheid van het peloton en sprintten ze samen voor de zege in Anzegem. Als ze in de finale nog in een gunstige positie zitten kunnen ze ook weer het verschil maken op de helling van de Holstraat, of waarom niet meespringen in een ruime vroege kopgroep waar ook de andere grote blokken in vertegenwoordigd zijn?


 

Julie Van de Velde

Julie Van de Velde is al enkele jaren de beste Belgische op heuvelachtige parcoursen. De Hollestraat en de Karmeldreef zijn niet meteen hellingen die we kennen van haar parcoursen maar toch zijn er niet veel Belgische rensters die er sneller naar boven zullen rijden dan haar. Als eenling van Jumbo-Visma hoeft ze met niemand rekening te houden. Ze kan volledig voor haarzelf rijden waardoor het alles of niets kan worden.


 

Valerie Demey 

Bij Liv Cycling zullen de meeste ogen op titelverdedigster Lotte Kopecky gericht zijn. Maar ook Valerie Demey liet veel goede dingen zien de afgelopen weken. De 27-jarige renster uit West-Vlaanderen eindigde dit jaar meerdere keren in de top 10 van internationale wedstrijden waaronder in de prestigieuse Ronde van Thüringen. Indien ze in een goede vlucht kan meegaan zet ze ook meteen haar kopvrouw in een zetel. Een voordeel dat Jolien D'Hoore niet heeft en waar men bij Liv wel eens gebruik zou van kunnen maken. 
 


 
 

Outsiders

Het BK is vaak een moeilijk te voorspellen wedstrijd, daarom kan je best ook rekening houden met rensters als Mieke Docx, Jesse Vandenbulcke en Shari Bossuyt. 

Ook de veldrijdsters zullen van dit BK een hoofddoel hebben gemaakt. Sanne Cant en co reden dit jaar meer competitiekilometers op weg dan ze voorheen deden en dat zou in hun voordeel moeten spelen. De pas genaturaliseerde Marion Nobert Riberolle kan haar nationaliteits wijziging ook meteen kracht bijzetten door met een stunt de driekleur te pakken.

 



 

No comments:

Post a Comment